Ako vybrať masážny valček na tvár?

Táto pomôcka k nám docestovala z Číny, kde sa hojne využívala už v 17. storočí. Vtedajšie ženy totiž verili, že ich používaním dokážu vyhladiť vrásky, spevniť pleť a obnoviť jej svieži vzhľad. V dnešnej dobe ich používajú celebrity a úplne si ich zamilovali. Pokiaľ sa o svoju pleť chcete viac starať aj vy, prečítajte si o tom, aké druhy masážnych valčekov si môžete zaobstarať domov a ako ich správne používať.

Prezrieť masážne valčeky

Typy

Aj keď sa jedná o rovnaký kameň, jeho spôsob spracovania odlišuje používanie aj typy pleti, pre ktoré je vhodný. Vopred sa teda informujte, či vôbec smiete danú pomôcku aplikovať. Poďme si uviesť hlavné rozdiely medzi face rollerom a gua sha kameňom.

Face roller

Obojstranný valček, na ktorého jednej strane je valček väčší a na druhej menší. Veľký slúži na masáž tvárí, čela a dekoltu, menšie na oblasti okolo očí, pod nosom, pier a ďalších. Jeho použitie je veľmi intuitívne, zvládne to každý, stačí iba jazdiť po jednotlivých oblastiach tváre. Je vhodný pre všetky typy pleti a používa sa niekoľkokrát denne. Je jedno, či bude koža pred masážou vlhká alebo suchá, funguje za oboch podmienok.

Gua sha kameň

Pre hĺbkovejšiu a intenzívnejšiu masáž sa vám bude hodiť gua sha kameň, ktorý tvarom pripomína srdce. Jeho použitie je spojené s určitými obmedzeniami, medzi ktoré patrí maximálne použitie 3x týždenne, zákaz používania pri prejavoch akné, citlivej či inak problematickej koži a nutnosť krému alebo oleja ako podklad. Bude tiež náročnejšie sa s kameňom naučiť manipulovať, preto si doprajte dostatok času a pokoja. Masáž sa robí hranou kameňa, ktorú vtláčate medzi záhyby tváre, pri nesprávnej metóde tak môže dôjsť k poraneniu kože. Okrem tváre môžete kameň použiť aj na iné časti tela, kde rozprúdi lymfu a odstráni toxíny.

Výhody

Pravidelným používaním masážneho valčeka docielite splasknutie opuchov, ktoré môžete pozorovať hlavne ráno, redukciu vrások (najmä používaním gua sha kameňa) či lepšieho vstrebávania kozmetických produktov.

  • spľasnutie opuchov
  • redukcia vrások
  • uvoľnenie tvárových svalov
  • odstránenie kruhov pod očami
  • detoxikácia a regenerácia pokožky
  • lepšie vstrebanie kozmetických produktov

Materiál

Všetky masážne valčeky na tvár sa vyrábajú z kameňov, ktoré si môžete vybrať podľa toho, čo potrebujete pre vašu dušu. Majú totiž iba jedno spoločné – príjemne chladia. Okrem toho ale dokážu oveľa viac, záleží len na tom, či ich vzácnym účinkom skutočne veríte. Za skúšku nič nedáte. Z akých kameňov môžete vyberať a čo vám ich výber prinesie?

Ruženín

Najčastejšou voľbou býva práve ruženín – kameň lásky, nehy a krásy. Poznáte ho podľa svetlo ružovej farby, ktorá navodzuje pokoj, zdravie a nabíja energiou. V starovekom Egypte sa o ňom hovorilo, že omladzuje a pôsobí pozitívne na vrásky. Tiež napomáha pri liečbe psychosomatických ťažkostí spôsobených potlačenými emóciami a navodzuje pokojný spánok. Vstrebáva do seba všetko negatívne, a preto je dobré ho predovšetkým za splnu dávať k oknu, aby ho mesačný svit očistil od všetkého zlého.

Krištáľ

Vzhľadom na svoju priezračnú farbu symbolizuje svetlo a čistotu. Má schopnosť pohlcovať negatívnu energiu a premeniť ju na pozitívnu, uzdravovať a regenerovať. Ide o univerzálny kameň vhodný pre všetky typy pleti. Raz za čas ho opláchnite pod studenou tečúcou vodou, aby ste z neho zmyli všetku negatívnu energiu a dajte ho nabiť za okno na slnko.

Ametyst

Jeden z najsilnejších ochranných kameňov je ametyst, ktorý sa vzťahuje k oblasti hlavy, preto skvele pôsobí proti jej bolestiam. Zaháňa negatívne emócie, stres, nespavosť a nočné mory. Tíši strachy, zlosť, obavy a zlobu. Navyše podporuje tvorivosť, intuíciu a myseľ. Na očistenie od negatívnych energií ho pravidelne oplachujte pod prúdom chladnej vody.

Aventurín

Máte problémy so zaspávaním, hyperaktivitou, nepokojom či nervozitou? Vyskúšajte silu aventurínu, čo je zelený upokojujúci kameň. Odporúča sa najmä tým, ktorí majú problémy s akné. Posilňuje krvný obeh a pomáha zvyšovať chuť k milostným hrátkam. Nevyžaduje žiadnu špeciálnu starostlivosť.

Jadeit

Ochranu proti chorobám získate obstaraním jadeitu, ktorý vám tiež pomôže pri bolestiach a migrénach. Dodáva pozitívnu energiu, pôsobí na životnú vitalitu a má silu predlžovať život. Pretože harmonizuje organizmus, hodí sa ho používať v čase, keď sa cítite v nerovnováhe a ste nepokojní.

Obsidián

Veľmi originálny kameň, ktorý sa vyznačuje čiernou farbou, obsidián, symbolizuje sebavedomie a pokoj. Pomáha odstraňovať škodlivé látky z tela. Je to veľmi silný ochranný kameň, ktorý vás bude chrániť pred všetkou negativitou a taktiež detoxikuje organizmus.

Použitie

Použitie sa bude líšiť podľa toho, či ste si vybrali face roller alebo gua sha kameň, hlavné rozdiely sme si už uviedli. V ideálnom prípade používajte obe pomôcky ráno alebo večer, kedy si vyhradíte dostatok času, aby ste sa svojej tvári či iným častiam tela venovali.

Face roller

  1. Umyte si tvár a odlíčte sa.
  2. Masáž je možné vykonávať ako za sucha, tak nanesením pleťovej ošetrujúcej kozmetiky, ktorú tak lepšie zapracujete.
  3. Masáž sa vykonáva odspodu hore, to znamená, že vždy začínajte od brady.
  4. Masáž by mala byť jemná a príjemná, preto buďte opatrní a príliš netlačte.
  5. Jazdite valčekom od brady cez tváre až k ušiam.
  6. Čelo masírujte tiež odspodu, respektíve od koreňa nosa nahor.
  7. Na okolie očí použite menší valček, aby ste sa dostali aj do horšie dostupných miest.
  8. Nezabudnite na krk a dekolt, opäť smerom nahor.
  9. Po skončení masáže utrite vlhkou handričkou valčeky face rollera.

Gua sha kameň

Okrem tváre môžete kameň použiť aj na ostatné časti tela. Pritlačiť môžete iba na miesta, kde masáž využíva samotného liftingového efektu. Na lymfatické uzliny nikdy silno netlačte.

  1. Rovnako ako pri práci s face rollerom smerujte všetky ťahy odspodu hore.
  2. Kameň držte pod uhlom skôr naležato, nikdy nie kolmo.
  3. Rovnou stranou kameňa ťahajte od stredu tváre k uchu.
  4. Zvoľna sa posúvajte vyššie, skončiť by ste mali pod okom.
  5. Tváre masírujte veľmi jemne, opäť od stredu tváre.
  6. Jemný tlak rozjasní kožu, prekrví a odstráni opuch. Intenzívny tlak znižuje napätie v stuhnutých svaloch.

Funkcia

Skin care, čiže starostlivosť o pleť je v dnešnej dobe veľmi populárna a nemali by ju zanedbávať ani ženy, ani muži. Masážne valčeky vám pomôžu rozprúdiť krv tak, aby ste sa vyhli všetkým problémom s tvárou aj ostatnými časťami tela. Hodí sa na ranné opuchy, akné aj redukciu vrások.

Zakúpiť môžete buď face roller alebo gua sha kameň, záleží na vašich preferenciách a podmienkach, ktoré vaša pleť spĺňa. Zatiaľ čo face roller je vhodný úplne pre každého a jednoducho sa s ním manipuluje, u gua sha kameňa musíte byť opatrnejší a nemať problematickú pleť. Správne zaobchádzanie je u neho veľmi dôležité, v opačnom prípade by ste si mohli ublížiť.

Značka

Masážne valčeky na tvár zoženiete u značiek ako je AmPure, Revolution Skincare, Verk, beUnik alebo Kik . Niektoré z nich zakúpite aj v kamenných obchodoch, všetky sa ale inak pohybujú okolo rovnakej ceny.

Cena

Ako sme si teraz povedali, cenová kategória sa príliš nelíši, záleží na tom, o aký typ masážneho valčeka ide, či má nejaké funkcie navyše a z akého kameňa je vyrobený. Do 9.1 eur sú k dispozícii na trhu modely s menšími rozmermi, štandardná cena je okolo 13 až 17 eur, kde je valčekov najviac.

Niektoré z nich môžu navyše pôsobiť aj vibračne alebo mať na sebe rôzne hrbolčeky. Pokiaľ je pomôcka drahšia, väčšinou sa jedná o značkový tovar alebo o set, v ktorom nájdete ako face roller, tak gua sha kameň v rovnakom prevedení.

Údržba

Tu to budete mať ľahké. Po použití oba typy utrite vlhkou handričkou. Nikdy nepoužívajte chemické čistidlá, aby ste kameň nepoškodili. Dajte pozor na to, aby vám neupadol a nerozbil sa. Pre nabitie liečivých účinkov kameňov sa odporúča vystaviť ich raz za čas na parapet, aby na ne cez noc svietil mesiac alebo cez deň slnka. Niektoré kamene navyše vyžadujú opláchnuť pod studenou vodou, a to najmä tie, ktoré do seba nasávajú negatívnu energiu.

Otázky a odpovede

Aký je rozdiel medzi face rollerom a gua sha kameňom?

Face roller sa hodí v prípade, že nechcete nad masážou tráviť dlhšiu dobu a učiť sa, ako na správny úchop. U gua sha kameňa je potrebné, aby ste ho používali správne, inak hrozí poranenie tváre. Zároveň ho nemusíte používať len na pleť, ale aj na iné časti tela, čo pri face rolleri nemožno. Ak sa chcete účinne zbaviť vrások, siahnite radšej po kamene, v prípade zamedzenia opuchom voľte skôr face roller.

Aký zvoliť kameň?

Každý kameň má svoje jedinečné vlastnosti aj vzhľad, vyberať teda môžete podľa toho, čo sa vám páči, ale aj podľa toho, čo by ste v živote radi odstránili alebo si pritiahli. Ruženín navodzuje pokoj, nabíja energiou, omladzuje a vyhladzuje vrásky, preto je tiež najpoužívanejším materiálom valčekov.

Krištáľ pohlcuje negatívnu energiu, uzdravuje a regeneruje. Ametyst ochraňuje a pôsobí proti bolestiam hlavy. Pri aventuríne pocítite upokojujúce účinky a zlepšenie akné. Jadeit je typický svojou ochranou proti chorobám a harmonizáciou organizmu. Obsidián symbolizuje sebavedomie a pokoj, je tiež silným ochranným kameňom.

Ako na údržbu masážneho valčeka?

Údržba nie je nijako náročná, stačí pomôcku po užití utrieť vlhkou handričkou. Pre nabitie liečivých účinkov kameňov sa odporúča vystaviť ich raz za čas na parapet, aby na ne cez noc svietil mesiac alebo cez deň slnka. Podľa materiálu sa tiež môže líšiť postup starostlivosti, niektoré kamene napríklad vyžadujú opláchnutie pod studenou vodou, aby sa tak zbavili negatívnej energie, ktorú načerpali.

Záver

Masážny valček je pomôcka vhodná pre každého. Omladzuje, zlepšuje zdravie pleti a celkovo organizmu prospieva. V spojení s liečivými kameňmi dokáže pre vaše telo mnohé, pri pravidelnom používaní určite uvidíte výsledky. Venujte starostlivosti o pleť dostatočný čas, vyhraďte si na svoju rutinu ráno alebo večer a užívajte si príjemnú masáž, ktorá ju prekrví a odstráni z nej toxíny.

Podobné články, čo by vás mohli zaujímať


Ako sa vám páči tento článok? Pomohol vám?

​​

Pridať komentár

Recenzer.sk
Logo