Ako vybrať lesk na pery?

Nejakú dobu sa zdalo, že leskom na pery už odzvonilo. Súčasné trendy ale jasne ukazujú, že sú opäť späť. Matné pery vystriedali šťavnaté a lesklé, ktoré dosiahnete práve vďaka lesku na pery. Z každého svojho obľúbeného rúžu tak môžete urobiť o niečo zaujímavejší variant. Ako vybrať ten správny odtieň a na aké príležitosti sa vám bude hodiť?

Prezrieť lesky na pery

Typy

Lesky môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií, vďaka ktorým sa vám uľahčí výber. Delí sa podľa podtónu pleti, farby aj efektu, ktorý vytvárajú. Môžete síce vyberať podľa pocitu, je ale dobré vedieť, ktorý odtieň by vám skôr pristal a čo všetko tento produkt dokáže.

Lesk na pery podľa podtónu pleti

Pokiaľ svoj podtón nepoznáte, môžete ho jednoducho zistiť podľa žiliek na zápästí. Pri studenom sú sfarbené do modra alebo fialova, pri strednom do zelenomodra a pri teplom do zelena až olivové. Vďaka podtónu budete presne poznať farby, ktoré na vás najviac sedia.

Svetlý

K svetlému odtieňu svetlú farbu. Ideálne sú svetlo ružové či nude odtiene, ktoré skvele podčiarknu vašu tvár. Predtým sa nosili v matnej, teraz sú in v lesklej variante. Naopak sa vyhnite tmavým a výrazným odtieňom, ktoré môžu byť voči vašej svetlej pleti príliš drsné.

Stredný a olivový

Tento podtón pleti má širšie pole pôsobnosti – môžete vyberať zo svetlejších aj výraznejších odtieňov. Jediná vec, na ktorú by ste si mali dávať pozor, je príliš svetlá alebo príliš tmavá farba, tá by vám nemusela tak úplne svedčiť. Pery by tak pôsobili neprirodzene, pri veľmi svetlých odtieňoch by celá vaša tvár pôsobila mŕtvolne.

Tmavý

Sýte, bohaté bobuľovité odtiene, jasne oranžové a červené môžu vyzerať úžasne na tmavších tónoch pleti. Vyhnúť by ste sa mali pastelovým alebo svetlým farbám, pretože vďaka nim môžu vaše pery vyzerať príliš bledo.

Lesk na pery podľa farby

Ak máte doma svoj obľúbený rúž a nechcete sa tohto odtieňa vzdať, môžete ho jednoducho doplniť bezfarebným leskom. Naopak, pokiaľ na rúže veľmi nie ste a chcete pri dodaní lesku tiež pery sfarbiť, farebný lesk pre vás bude to pravé.

Bezfarebný

Môže byť s trblietkami alebo bez nich a hodí sa buď na už aplikovaný rúž alebo kontúrovaciu ceruzku, alebo ako samostatný produkt iba pre hydratáciu.

Farebný

Rovnako ako u rúžov, môžete zohnať broskyňovú, ružovú, červenú aj fialovú. Pravdepodobne vám nevydrží tak dlho, pretože akonáhle sa zmyje vrstva, nič po nej nezostane, maximálne ľahké zafarbenie. Napriek tomu vašim perám ale dodá šťavnatý vzhľad plný žiary.

Lesk na pery podľa efektu

Vyberať budete tiež podľa toho, aký efekt chcete dosiahnuť. Bude vám stačiť lesk bez trblietok, alebo od neho očakávate niečo viac, ako napríklad dlhotrvajúci účinok či zväčšenie pier?

Trblietavý

Niektoré lesky v sebe mávajú trblietky, teda vám okrem farby a lesku dodajú aj ligot, ktorý oceníte najmä na nejakých špeciálnych akciách, ako sú plesy alebo svadby.

Bez trblietok

Ak chcete len jemný make-up, bude sa vám hodiť lesk bez trblietok, ktorým zvýrazníte odtieň rúžu, ktorý máte na sebe, alebo len hydratujete pery, či je produkt farebný alebo nie.

Zväčšujúce

Vďaka kombinácii chilli a mentolu sa vaše pery opticky zväčšia pomocou rýchlejšej cirkulácie krvi, navyše pocítite príjemne chladivý efekt. Vplyvom chilli vás môže lesk ľahko štiepať, čo je ale súčasťou účinku.

Dlhotrvajúci

Potrebujete, aby vám lesk na perách dlho vydržal? Kúpte si dlhotrvajúci, ktorý bude o niečo viac odolný a len tak sa vám nezmyje, nemusí byť ani drahý.

Príležitosti

Na aké príležitosti sa hodí vziať si na seba lesk na pery? Každá príležitosť je vhodná, záleží len na tom, aký efekt a farbu zvolíte. Výraznejšie odtiene s efektom vyplnenia pier sú skvelé na párty, na plesy aj na oslavy. Svetlejšie lesky využijete pri formálnejších príležitostiach, ako môže byť nejaká skúška či pracovný pohovor.

Myslite aj na praktickú časť – ak vonku práve veľmi fúka, asi ťažko sa vám bude lesk nosiť pohodlne. Bude sa vám lepiť na vlasy a prekážať. Buďte si preto istí, že máte vyriešenú aj túto stránku veci a budete mať pri nosení pohodlia.

Aplikácia

Čudovali by ste sa, ale spôsobov aplikácie existuje mnoho. Záleží na tom, či chcete použiť kontúrovaciu ceruzku, rúž, alebo iba samostatný lesk.

Kontúrovacia ceruzka + lesk

  1. Pomocou kontúrovacej ceruzky ohraničte pery a jemne vyfarbite iba kraje či celú plochu.
  2. Použite lesk – buď farebný alebo priehľadný podľa toho, aký odtieň chcete docieliť.

Rúž + lesk

  1. Naneste rúž tak, ako ste zvyknutí
  2. Zakončite leskom

Lesk

Lesk aplikujte na celé pery, poprípade obtlačte do vreckovky.

Funkcia

Lesk okrem hydratácie pier zaisťuje lesklý efekt, ktorý sa dá kombinovať s klasickým rúžom aj bez neho. Pery tak vyzerajú plnšie, zdravšie a väčšie. Špeciálne na leto sú perfektné s akoukoľvek kombináciou make-upu. Niektoré z nich navyše môžu mať aj ochranný filter SPF, vďaka čomu budú vašu pusu chrániť pred slnečným žiarením.

Značka

Lesk nájdete pri každej kozmetickej značke, či už v drogérii alebo na e-shope. Medzi obľúbené patria Dermacol, L’Oréal alebo Rimmel, Makeup Revolution, Revolution, Max Factor, Clarins, Yves Rocher. Tie drahšie sú napríklad Dior, Chanel, MAC, Estee Lauder alebo Clinique.

Cena

Najlacnejšie lesky na pery z drogérie vás vyjdú do 5 eur určite. Nemôžete od nich čakať nejakú extra výdrž, ale mávajú širokú škálu farieb. Nie je nezvyčajné, že sú lepivejšie, napriek tomu dobre hydratujú. Ak chcete niečo kvalitnejšie, siahnite po cenovej kategórii od 5 eur do 13 eur, kde sa objavujú luxusnejšie značky s lepšou kvalitou.

Nájdete tu aj špeciálne efekty, ako je napríklad zväčšenie pier. Produkty nad 13 eur nemusia hneď značiť najlepšiu kvalitu, iba ide o prvotriedne spoločnosti, ktoré sú svojimi vyššími cenami preslávené. V tomto prípade sa oplatí orientovať sa podľa recenzií, tie hovoria za všetko.

Prezrieť lesky na pery

Otázky a odpovede

V čom je lepší lesk na pery oproti rúžu?

Lesk pery hydratuje, pretože nedodáva matný finish, a tak zaisťuje ich zdravie a predchádza suchosti. Momentálne je navyše trendy, takže pri jeho používaní budete držať krok s módou. Pokiaľ nechcete pôsobiť veľmi výrazne, je lesk ideálnou voľbou.

Podľa čoho vybrať lesk na pery?

V prvom rade premýšľajte nad odtieňom, ktorý budete voliť podľa podtónu vašej pleti. Pokiaľ ho nepoznáte, jednoducho ho zistíte podľa žiliek na zápästí, ako sme si vyššie uviedli. Vďaka tomu sa dozviete, ktoré farby k vám pôjdu viac a ktorým sa skôr vyhnúť, pretože by nemuseli robiť dobrý dojem.

Ak chcete dodať iba lesk, nemusí byť produkt ani sfarbený. Nakoniec budete voliť efekt, ktorý môže byť zväčšujúci, dlhotrvajúci, s trblietkami aj bez trblietok. Záleží na tom, čo požadujete a na aké príležitosti máte v pláne lesk použiť.

Pre koho sa hodia lesky na pery?

Pre všetkých. Či už máte úzke pery, alebo naopak plné, rozhodne vám lesk pomôže vyzdvihnúť to dôležité. Vaša pusa bude vyzerať šťavnato, zdravo a nadýchane.

Záver

Lesky na pery dodávajú prirodzený vzhľad, jemne sfarbujú a poprípade pridajú pár trblietok. Majú mnoho odtieňov a hodí sa pre všetkých. Je na vás, aký druh zvolíte, kedy ho budete nosiť a akým spôsobom ho budete aplikovať.

Podobné články, čo by vás mohli zaujímať


Ako sa vám páči tento článok? Pomohol vám?

​​

Pridať komentár

Recenzer.sk
Logo