Krémy proti celulitíde

Celulitída určite trápi nejednu ženu, a ak ste jej aj vy, hľadáte cestu, ako sa jej zbaviť alebo ju prinajmenšom minimalizovať, vyskúšajte krémy proti celulitíde. Na vine môže byť z veľkej časti genetika, preto v niektorých prípadoch nie je možné ju úplne odstrániť.

Správnou stravou a starostlivosťou o telo ale budete mať ale vyššiu šancu, že nebude taká viditeľná. Navyše zabezpečíte, že sa stav do budúcnosti nezhorší. Jedným zo spôsobov, ako na celulitídu vyzrieť, je masáž, a to práve pomocou krémov proti celulitíde. Ako takýto krém vybrať a aké všetky druhy existujú?

Prezrieť krém

Ako vzniká celulitída?

Ako sme si už povedali, vo väčšine prípadov je na vine genetika, ktorá robí svoje a nemožno ju nijako ovplyvniť. Faktorov môže byť hneď niekoľko dohromady, medzi tie najčastejšie patrí obezita, nedostatok pohybu, nedostatok spánku, genetika, nevhodná strava, fajčenie, sedavé zamestnanie, zlý pitný režim a podobné nezdravé návyky.

Celulitídu tiež trápia viac ženy ako mužov, je to kvôli spojivovému tkanivu, ktoré sa u oboch pohlaví líši. Svoju úlohu hrajú aj hormóny, ktoré sa opäť viac dotknú žien – menštruácia, pôrod, menopauza. Nebuďte ale demotivovaní, niečo predsa len môžete urobiť.

Ako minimalizovať celulitídu

Aby sa vám úspešne podarilo s celulitídou bojovať, musíte upraviť svoj životný štýl a pevne sa ho držať. Dajte zbohom nezdravému jedlu aj nedostatku pohybu a začnite s:

  • jazdou na bicykli
  • chôdzou
  • počas
  • plávaním
  • jogou
  • ľanovým semienkom
  • zdravými tukmi (napr. kokosové orechy)
  • morskými riasami
  • potravinami s vysokým obsahom vlákniny (zelenina, orechy, semienka a bobuľovité)
  • vodnatým ovocím (melón, uhorka, citrusy)
  • lymfodrenážou alebo lymfatickou masážou – manuálna či prístrojová
  • kefami a masážnymi hubami (podporujú prietok krvi a stimuláciu lymfatickej drenáže a napomáhajú regenerácii tkanív
  • masážou studenou vodou
  • krémy, gély a olejčeky (zlepšujú prekrvenie kože a pomáhajú celulitídu efektívne redukovať)
  • doplnky stravy a bylinkami (zinok, vitamín A, D, C, E a B-komplex)

Stupne celulitídy

Podľa toho, ako veľmi je celulitída viditeľná, sa dá rozdeliť do 4 štádií. Je jasné, že čím vyššie štádium, tým viac práce bude potrebné na jej minimalizovanie. Dôležité je ale povedať, že sa objavuje u väčšiny žien, teda nejde o žiadny výnimočný jav, a pokiaľ kvôli nej nemáte zdravotné problémy, nemali by ste sa za ňu hanbiť.

1. stupeň – príznaky viditeľné iba pri stlačení kože k sebe. Počína narušením krvného obehu či lymfatickej drenáže podkožia, čo oslabuje okolité tkanivo.
2. stupeň – vyznačuje sa jamkami na zadku, bruchu alebo stehnách v pozícii v stoji či v sede, nie pri natiahnutí kože av polohe v ľahu.
3. stupeň – je viditeľný aj v ľahu.
4. stupeň – je viditeľný v stoji aj v ľahu, av niektorých prípadoch so sebou môže prinášať aj bolesti či ďalšie zdravotné problémy v podobe degenerácie väziva.

Typy

Produktov proti celulitíde je veľké množstvo. Môžete voliť podľa konzistencie, zloženia aj aktívnych látok, ktoré sa v nich nachádzajú. Všetko spočíva v tom, ako veľmi je celulitída rozsiahla a čo vám vyhovuje za produkty. Na trhu je toho dnes veľa, a to sa týka aj rôznych cenových kategórií, pri ktorých sa budete rozhodovať predovšetkým podľa požadovaného výsledku.

Krémy proti celulitíde podľa konzistencie

Okrem klasického krému môžete zohnať aj ďalšie konzistencie, ktoré vám možno budú vyhovovať o niečo viac. Sú napríklad ľahšie, lepšie sa rozotierajú aj vstrebávajú. Od toho sa odvíja aj rýchlosť spotreby, ktorá vedie k zamysleniu sa nad veľkosťou balenia. Ľahšie krémy sa jednoduchšie rozotierajú, a tak ich nie je treba na aplikáciu veľa. Oproti tomu hustejšia konzistencia budete spotrebovávať rýchlejšie, takže je rozumnejšie zakúpiť väčšie balenie.

Krém

Praktický, do kože sa vsiakne a pokožku vypne. Bojuje proti zadržiavaniu nadbytočnej vody, zvyšuje elasticitu pokožky, ktorú tiež účinne hydratuje a vyživuje. Prehrieva pokožku vďaka obsiahnutému kapsaicínu, ktorý však môže byť v niektorých prípadoch dráždivý pre citlivú pokožku.

Olej

Pokiaľ máte suchú pokožku, je olej skvelou voľbou nielen na celulitídu, ale práve aj na riešenie tohto problému. Najkvalitnejšie sú tie čisto prírodné bez minerálnych olejov.

Gél

Ľahký a dobre vstrebateľný gél nezanecháva mastnotu na povrchu kože a jemne chladí. Pokožku okamžite vypne a spevní.

Mlieko

Ľahko sa rozotiera aj vstrebáva, navyše je vďaka baleniu s pumpičkou veľmi praktický aj na cestovanie.

Sérum

O niečo výživnejším produktom je sérum, ktoré má konzistenciu tekutejšieho mlieka alebo gélu a obsahuje maximum aktívnych zložiek.

Peeling

Skvelú masáž prevediete s peelingom, ktorý obsahuje kúsočky kávy, poprípade iné zložky, ktorými sa zbavíte starej kože, spevníte a prekrvíte pokožku. Po aplikácii zmyjete.

Krémy na celulitídu podľa zloženia

Máte radšej prírodnú alebo klasickú kozmetiku? Trendom je byť čo najbližšie k prírode, musíte však v tom prípade počítať s tým, že si na výsledok počkáte. Príroda síce dokáže zázraky, ale na počkanie. Pre rýchlejší rozdiel siahnite po klasickom prevedení.

Prírodné

Pokiaľ chcete mať istotu a prehľad o tom, čo sa v krémoch nachádza, voľte prírodné zloženie. Jedná sa o za studena lisované rastlinné oleje, napríklad mandľový, jojobový, avokádový, olivový, slnečnicový alebo olej z hroznových semienok.

Špeciálne na suchú pokožku sa hodí bambucké maslo. Dobre sa vstrebávajú, sú šetrné, teda nebudú vadiť ani citlivejšie kožu, neobsahujú umelé parfémy, farbivá, emulgátory alebo konzervanty, ktoré môžu spôsobovať alergie alebo obsahovať karcinogény. Na druhú stranu si na výsledok budete musieť počkať, preto neprestávajte produkt používať, aj keď ihneď nezaznamenáte rozdiel.

Klasické

Ak požadujete rýchlejší účinok a nie ste na umelo vytvorené látky citliví, skúste klasické krémy, ktoré obsahujú účinné zložky, vďaka ktorým zlepšujú konzistenciu, uľahčujú aplikáciu a zaručujú rýchlejšie vstrebávanie. V zozname ingrediencií si všimnite, na akom mieste sú uvedené – mali by byť na začiatku, pretože jedine tak viete, že sa tu nachádza vo väčšom množstve.

Aktívne zložky

Vo veľkom sa využíva kofeín, existujú ale aj ďalšie aktívne zložky, na ktoré môžete v zložení naraziť. O aké ide a na čo vám poslúži?

  • Kofeín – zrýchľuje metabolizmus, zlepšuje cirkuláciu krvi, urýchľuje spaľovanie a odbúravanie tukových buniek v podkoží
  • Zelený čaj – napomáha odplavovať zadržanú vodu a vylučuje toxíny
  • Karnintín – aminokyselina urýchľujúca spaľovanie tukov
  • Brečtan – pomáha eliminovať zadržanú vodu a zmierňuje opuchy
  • Škorica, korenie, chilli – prehrieva pokožku a podporuje odbúravanie podkožného tuku
  • Breza – posilňuje krvné cievy, podporuje látkovú výmenu a odplavovanie zadržanej vody
  • Rozmarín – napomáha lepšej cirkulácii krvi a tonizuje povrch pokožky
  • Elastín – zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky

Veľkosť a typ balenia

Podľa toho, ako často sa majú jednotlivé produkty užívať, budete kupovať menšie alebo väčšie balenie, ako sme už vysvetlili vyššie. Obvykle majú obsah 200 až 250 ml, v predaji sú ale menšie aj väčšie. Najmenšie balenie mávajú oleje a séra, pretože sa nepoužívajú na každodennej báze, ale len občas. Naopak najobsiahlejšie sú telové mlieka, pretože sa vzhľadom na svoju konzistenciu rýchlo spotrebúvajú.

Čo sa týka balenia, nájdete ich v téglikoch alebo tubách, fľaštičkách s pumpičkou alebo rozstrekovačom či v podobe spreja alebo roll-on s masážnou guličkou.

Aplikácia

Aby ste objavili nejaké výsledky, musíte krém používať skutočne pravidelne. Pokiaľ nie je uvedené inak, vyhraďte si naň čas každé ráno alebo večer a venujte sa masáži s precíznosťou. Pred aplikáciou môžete na problémové partie použiť lufu, loptičku alebo masážnu rukavicu do sprchy. Účinné je aj otužovanie – striedavé sprchovanie stehien teplou a studenou vodou. Roztierajte smerom nahor smerom k srdcu, podporíte tak správny tok lymfy.

  1. Krém naneste na miesto, kde sa objavuje celulitída a začnite masírovať.
  2. Začnite od spodu stehien a pokračujte smerom nahor.
  3. Tlačte k sebe dlane tak, aby ste pokožku stlačili.
  4. Pokožku dôkladne tlačte medzi prstami.
  5. Krúživými pohybmi masírujte aj päsťou odspodu hore.
  6. Nakoniec pokožku jemne premasírujte celými dlaňami.

Funkcia

Účelom krémov proti celulitíde je rozprúdenie lymfy, ktorá napomáha s bojom proti celulitíde. Udržuje pokožku hladkú a pružnú, a bráni tak vzniku pomarančového efektu. Nie je to však len samotným krémom, ale hlavne masážou, ktorú vďaka nemu robíte. Tá je nesmierne dôležitá, pretože napomáha zbavovať sa prebytočnej vody av spojení so správnou výživou, pohybom a doplnkami stravy sa dočkáte viditeľného rozdielu. Neponáhľajte sa na to a doprajte si masáž každý deň, nevynechávajte ju.

Značka

Na trhu nájdete množstvo značiek, ktoré vyrábajú krémy proti celulitíde. Medzi tie najznámejšie patria Eveline Cosmetics, Hristina Cosmetics, Elancyl, alebo Kvitok. Nájdete ich ako v drogériách, tak aj v internetovom obchode.

Cena

Najlacnejšie prípravky na boj s celulitídou zoženiete predovšetkým v drogériách, kde do 200 Sk zaobstaráte krémy, ktoré sú vhodné najmä na celulitídu v začiatkoch alebo ako prevencia. Vyberajte produkty s vyšším podielom prírodných olejov, ktoré pokožku vyživia.

Od 9 eur do 30 eur nájdete kvalitný krém s väčšou koncentráciou aktívnych látok, u ktorého sa dočkáte viditeľného rozdielu. Nad 30 eur budú zhotovovať krémy ženy (alebo muži), u ktorých je celulitída v pokročilom štádiu, a je tak potrebné účinnejších prostriedkov. Také krémy vás môžu vyjsť dokonca až na 86 eur, môžete si ale byť istí, že vám skutočne pomôžu za predpokladu, že ich budete užívať pravidelne na dennej báze.

Prezrieť krém

Otázky a odpovede

Ako sa zbaviť celulitídy?

V mnohých prípadoch sa jedná o problém genetiky, ktorú nezmeníte a nemôžete proti nej nijako bojovať. Dôsledky sa ale dajú zmierniť za pomoci zdravej stravy, pohybu, masáže a doplnkov stravy. Krémy, olejčeky či peelingy by mali byť na zozname vašich každodenných činností, pokiaľ skutočne stojíte o pôsobivé a čo najrýchlejšie výsledky. Dôležité je povedať, že celulitídy sa väčšinou nedá zbaviť úplne, možno ju ale minimalizovať.

Naozaj krém proti celulitíde funguje?

Funguje, pokiaľ ho používate správne a vykonávate s ním masáž každý deň po určitú dobu, ktorú vyžaduje. Môžete ho kombinovať aj s ďalšími vychytávkami, ako je napríklad otužovanie (striedanie studenej a teplej vody na stehná).

Ktoré aktívne zložky mám v krémoch hľadať?

Najčastejšie narazíte na kávu, a to najmä pri peelingoch. Medzi ďalšie aktívne zložky patrí zelený čaj, karnintín, brečtan, škorica, korenie, chilli, breza, rozmarín alebo elastín. Podporujú spaľovanie podkožného tuku, regeneráciu kožných buniek a odplavovanie toxínov.

Záver

Boj s celulitídou nie je beznádejný, len je pracný. Starostlivosť o pokožku sa musíte aktívne venovať, aby ste na nej videli zmeny. Zmeňte jedálniček, pravidelne sa hýbte a robte všetko, čo je spojené so zdravotným životným štýlom. Uvidíte, že za určitú dobu si všimnete rozdiely a stupeň celulitídy sa zmierni. Pokiaľ sa vás celulitída netýka, nezaspite na vavrínoch av rámci prevencie sa mažte a pokožku masírujte. Aj keď existujú ženy, ktoré celulitída nikdy nestretne, nepodceňte to.

Podobné články, čo by vás mohli zaujímať


Ako sa vám páči tento článok? Pomohol vám?

​​

Pridať komentár

Recenzer.sk
Logo