Ako vybrať kozmetický kufrík?

Kozmetický kufrík alebo kozmetická taška je pomôcka, ktorú nájdete v nejakej podobe snáď v každej domácnosti. Profesionálni vizážisti, manikérky, pedikérky či kozmetičky sa bez dostatočne veľkého a kvalitného kufríka nezaobídu. V bežnej domácnosti sa pravdepodobne častejšie vyskytujú kozmetické taštičky. Majitelia väčšieho množstva kozmetiky u týchto výrobkov ocenia prehľadnosť a bezpečie, ktoré drahým kozmetických prístrojom aj preparátom poskytnú.

Pri výbere kozmetického kufríka je v prvom rade nutné zvážiť, koľko kozmetických prípravkov doma máte a za akým účelom kufrík kupujete. Tieto kufríky sú určené predovšetkým na prenášanie kozmetických výrobkov a prístrojov určených na starostlivosť o telo. Inú veľkosť a vzhľad budú potrebovať profesionáli, úplne iné požiadavky na kozmetický kufrík budú mať používatelia, ktorí tento výrobok využijú párkrát do roka.

Kozmetické kufríky majú odlišný vzhľad, čo je dané výrobným materiálom. Samotný dizajn a praktickosť hrá pri výbere aj základnú rolu. Niektoré taštičky alebo kufríky spĺňajú iba praktické požiadavky, drahšie varianty môžu plniť aj dekoratívnu funkciu.

Prezrieť kozmetické kufríky

Typy

Kozmetické kufríky sú vyrábané z rôznych materiálov, ktoré ovplyvňujú samotný ich vzhľad. Pevné výrobky majú tradičný vzhľad kufríka, výrobky z mäkkých materiálov majú vzhľad kozmetickej taštičky.

Škrupinový kufrík

Tieto kufríky sú vyrobené z plastu alebo hliníka. Výhodou tohto materiálu je pochopiteľne odolnosť. Polykarbonátové kufríky sú všeobecne väčšie, okrem rôznych kozmetických prípravkov do nich pohodlne umiestnite fén, holiaci strojček, kulmu alebo ďalšie prístroje určené na starostlivosť o telo.

Tento kufrík môžete pri cestovaní umiestniť do kufra niečo cestovné tašky, mnoho výrobkov však majú rukoväť, čo vám veľmi uľahčí jeho prenášanie. Druhú možnosť, ktorú u škrupinových kufríkov oceníte je popruh, a kufrík tak môžete nosiť cez rameno.

Škrupinové kufríky sú drahšie, uprednostňujú ich profesionálne kozmetičky, či vizážistky. Jeho prednosti ocenia aj majiteľky väčšieho množstva kozmetiky alebo tí, ktorí chcú kufrík využívať aj na prepravu drobnej elektroniky či fotoaparátu.

Kozmetická taška

Mäkká taštička môže byť vyrobená z eko kože, nylonu, polyesteru alebo textilu. Medzi výhody tohto výrobku patrí predovšetkým skladnosť. Tento variant je teda vhodnejší na cestovanie.

Nevýhodou je menšia odolnosť a rozmer. Do taštičky spravidla umiestnite iba to najdôležitejšie a väčšiemu počtu členov rodiny nebude jedna kozmetická taštička stačiť. Výhodou je však spravidla nižšia cena, ktorá vám umožní zaobstarať taštičku viacerým členom rodiny.

Vnútorný priestor

Pri kozmetickom kufríku sa zamerajte aj na organizáciu vnútorného priestoru. Praktické sú predovšetkým rôzne priehradky. Veľa kufríkov umožňuje niektoré priehradky vybrať a priestor si tak môžete prispôsobiť vlastným potrebám.

Jednotlivé priehradky a boy sú väčšinou polstrované. Okrem estetickej stránky veci je to aj z praktických dôvodov.

Veľkosť

Podľa veľkosti je možné kozmetické kufríky rozdeliť do 3 skupín.

Malý

Umožňuje umiestnenie základných prípravkov. Tieto kufríky sú ideálne na cesty, keď nepotrebujete nosiť všetkým, čo doma máte.

Stredná

Tieto kufríky sú dostatočné pre bežných užívateľov, ktorí chcú mať všetky kozmetické prípravky na jednom mieste, prehľadne a bezpečne. Na cestách sa do nich pohodlne zmestia aj ďalšie prípravky, ako šampón, sprchový gél atď. Kufrík môžete využiť aj ako palubnú batožinu.

Veľký

Je určený predovšetkým pre profesionálov, ktorí využívajú naozaj veľké množstvo rôznej kozmetiky alebo prístrojov určených na starostlivosť o pleť a telo.

Veľké kufríky majú spodnú časť vyhradenú práve rôznym prístrojom ako je fén, kulma a pod. Nad nimi je veľké množstvo priehradok. Pre ľahšiu prepravu sú vybavené kolieskami.

Dizajn

Hrá pri výbere tohto výrobku zásadnú úlohu. Vďaka veľkému množstvu výrobkov si správny variant vyberie každý. Jednotlivé modely sa líšia veľkostiam, farebným prevedením, množstvom priehradok.

Niektoré typy sú z hľadiska praktickosti vybavené priehľadným vekom, alebo sú celé vyrobené z priehľadného plastu. Veľké množstvo kufríkov majú elegantný vzhľad, najčastejšie ich nájdete v čiernej alebo šedej variante. Nájdete však aj kufríky s rôznymi dekoráciami, vyvedené v pastelových krikľavých farbách alebo majú rôzne vzory.

Možnosti

Kozmetické kufríky príliš veľa funkcií nemajú. Pre ľahšie prenášanie sú často vybavené držadlom alebo popruhom. Väčšie kufríky sú z dôvodu ľahšej prepravy doplnené o prepravné kolieska.

Pri veľkých profesionálnych kozmetických kufríkoch oceníte aj zosilnené hrany, ktoré sú opatrené kovovými alebo plastovými krytkami. Vnútorné polstrovanie zase ochráni citlivý obsah pred nárazmi. Kufrík by mal byť predovšetkým praktický, skontrolujte si spôsob otvárania, uprednostnite ľahko čistiteľné kufríky.

Značka

Kozmetické kufríky kúpite od značky American Tourister, Impackt, Amparo, Eranti, SOĽS, Roncato, Sibel, Titan, Carla Unisex, Snowball a mnoho ďalších.

Cena

Kozmetické taštičky sú všeobecne lacnejšie. Malú jednoduchú tašku kúpite za menej ako 5 eur. Najdrahšie svojim vzhľadom pripomínajú klasický kufrík a ich cena je vyššia ako 43 eur.

Najlacnejšie kozmetické kufríky svojim vzhľadom naopak pripomínajú stredne veľké taštičky, čomu zodpovedá aj ich cena 1š a viac eur. Klasickú podobu škrupinového kufríka ponúka cena od 22 eur viac. Cena veľkých kufríkov s kolieskami býva v rozmedzí 86 – 129 eur.

Prezrieť kozmetické kufríky

Údržba

Do kozmetického kufríka budete umiestňovať rôzne tekuté či sypké prípravky, hoci je kufrík stabilný, môže sa stať, že dôjde k vyliatiu alebo vysypaniu obsahu do vnútorných priehradiek. Pri výbere si zistite, akým spôsobom je možné vnútorný priestor vyčistiť.

Jednoduchšie kozmetické taštičky je možné vyprať na šetrný program v práčke, čistenie škrupinového kufríka je však ťažšie. V prípade, keď dôjde k znečisteniu vnútorných priestorov, sa všeobecne odporúča, vykonať čistenie ihneď. Použiť môžete mydlovú vodu alebo šetrný čistič. Používať by ste naopak nemali žiadne agresívne prípravky.

Otázky a odpovede

Kedy kúpiť kozmetický kufrík?

Kozmetický kufrík by mali voliť predovšetkým profesionáli. Tento variant však poteší aj tých, ktorí majú radi všetky veci zrovnané a prehľadné. Práve to im umožní škrupinový kufrík. Počas cestovania môže byť tento variant menej praktický, na druhú stranu do kufríka umiestnite tekuté šampóny, gély všetkých členov rodiny, bez toho, aby ste sa museli báť, že budete musieť riešiť nejakú nepríjemnosť.

V kufríku je všetko bezpečne uložené, nemusíte sa teda báť rozliatych prípravkov a tým aj znehodnotenia všetkého obsahu aj samostatného kufríka. Kozmetický kufrík je možné vďaka svojmu rozmeru použiť aj ako palubovú batožinu.

Kedy kúpiť kozmetickú taštičku?

Mäkká kozmetická taštička je praktická pre deti aj dospelých počas cestovania. Vďaka cenovej dostupnosti môžete taštičkou vybaviť deti na dlhší výlet, tábor atď. Tieto taštičky majú prevažne menší rozmer, možno do nich umiestniť prípravku 1 – 2 osôb.

Taštičky nie sú tak bezpečné, stať sa teda môže, že sa pri presune niečo vyleje, z tohto dôvodu je vhodné vložiť rôzne tekuté prípravky vložiť do igelitového vrecka. Tak zabránite prípadnému znehodnoteniu celého obsahu taštičky.

Aký materiál pri výbere kozmetického kufríka uprednostniť?

Kozmetické kufríky sa vyrábajú z plastu alebo hliníka. Plastové kufríky sú lacnejšie, materiál je však krehkejší a náchylnejší na prasknutie alebo uštipnutie. Po čase môže dôjsť aj k vyblednutiu farby.

Hliníkové kufríky sú odolnejšie a drahšie. Hliník sa vyznačuje farebnou stálosťou a kufríky pôsobia reprezentatívnejšie. Prednosti týchto kufríkov ocenia najmä profesionáli.

Záver

Pevný škrupinový kufrík je praktickejší, bezpečnejší a väčší. Použiť ho môžete aj ako dekoráciu či palubnú batožinu. V domácom prostredí môžete rôzne prípravky skladovať bezpečne a prehľadne v otvorenom kufríku. Pri výbere mäkkej taštičky vás bude zaujímať predovšetkým vzhľad a veľkosť, ktorá sa odvíja od množstva kozmetiky, ktorú budete prevážať.

Podobné články, čo by vás mohli zaujímať


Ako sa vám páči tento článok? Pomohol vám?

​​

Pridať komentár

Recenzer.sk
Logo