Ako vybrať hubku na make-up?

Hubka na make-up je praktický pomocník vhodný pri aplikácii make-upu, bronzera, púdru alebo rozjasňovača. Hubka vám pomôže make up alebo inú podkladovú bázu dokonale zjednotiť a pleť bude vyzerať dokonale a prirodzene.

Nie každá žena však pri aplikácii makeupu alebo krému hubku používa. Mnohé si v tejto situácii vystačia s vlastnými prstami alebo používajú obľúbené kozmetické štetce. Nanášanie pomocou štetcov je vhodné skôr pre profesionálov alebo tých, ktorí majú s líčením viac skúseností.

Používanie prstov nie je ideálne, čo sa rovnomerného nanášania týka a navyše budete väčšiu spotrebu rôznych kozmetických prípravkov. Hubičky na make-up nie sú nijak drahé a nanášanie make up zvládnu s ich pomocou aj menej skúsené ženy alebo dievčatá.

Hubičky na make up sú veľmi malé a ich obstarávacia cena je naozaj priaznivá. Kúpiť ich môžete v každej drogérii alebo väčšom supermarkete. Jediné, na čo sa odporúča pri výbere zamerať je tvar a materiál hubky.

Pozrieť hubky na make-up

Typy

Kozmetické hubky sa delia do niekoľkých skupín a to podľa svojho tvaru. Make up môžete nanášať pomocou akejkoľvek hubky, ale každý tvar sa postará o jednoduchú aplikáciu krémov alebo podkladového materiálu na iné časti tváre.

Používanie hubky je veľmi jednoduché. Pred použitím ju stačí navlhčiť vodou, riadne vyžmýkať a potom začať s nanášaním makeupu. Make up, krém aj korektor sa nanášajú jemným ťukaním na tvár tak dlho, pokiaľ nedôjde k vytvoreniu dokonale zapracovanej vrstvy.

  • Plochá hubka – odporúča sa ich používať na nanášanie sypkého alebo minerálneho makeupu. Plochá hubka nanesie podkladový materiál rovnomerne na veľkej časti tváre.
  • Kvapkovitá hubka – hubky s tvarom kvapky sú ideálne na nanášanie krémov a korektorov v okolí očí. Na tento účel sa používa špička hubky, okrúhlu časť potom využijete na nanášanie klasického tekutého make-upu na tvár a dekolt.
  • Hubkový štetec – hubka s rukoväťou s podobou štetca je ideálna pre ženy, ktoré sú zvyknuté make-up nanášať pomocou štetca. Štetiny sú v tomto prípade nahradené mäkkou hubkou. Pomocou hubičkového štetca nanesiete make up aj korektor.
  • Súprava – obsahuje hubky plochého aj kvapkového tvaru. Ak si nie ste istá, ktorý tvar pre vás bude tým pravým, môžete jednoducho vyskúšať oboch. Súprava navyše spravidla obsahuje viac hubiek rôznych veľkostí.

Materiál

Hubičky na make-up sa vyrábajú z penového alebo silikónového materiálu. K dostaniu sú aj hubky vyrobené z prírodných materiálov.

  • Penová hubka – častejší a najobľúbenejší materiál, s ktorého pomocou dokáže make-up naniesť správne aj začiatočníčky,
  • Silikónová hubka – sú na trhu pomernou novinkou. Pomocou silikónovej hubky je nanášanie makeupu zložitejšie a vyžaduje určitý cvik. Výhodou tohto materiálu je však dlhšia životnosť a jednoduchá údržba.
  • Prírodná hubka – tieto hubky sú na trhu zastúpené v najmenšom počte. Na ich výrobu sa používajú vlákna morských rastlín. Výhodou je ich dlhšia životnosť, nevýhodou vyššia obstarávacia cena.

Veľkosť

Hubičky na make-up sa predávajú v rôznych veľkostiach. Každý tvar spravidla ponúka väčšiu a menšiu veľkosť. Väčšie hubky sa používajú na väčšie plochy. Menšími hubkami môžete nanášať korektor pod oči a ľahšie sa s nimi dostanete do záhybov. Špička hubky sa používa aj na vytvorenie kontúr.

Využitie

Hubičky na make-up majú široké využitie. Použiť ich môžete na nanášanie krémov, make-upu a k dostaniu sú aj špeciálne odličovacie hubky. Hubku môžete používať aj na nanášanie tekutej tvárenky. Hubka nerobí toľko ostré hrany ako kozmetický štetec. Hubka sa používa aj na nanášanie púdru. Tu však treba postupovať precíznejšie, aby nebol púder nanesený v príliš veľkej vrstve.

Značka

Hubičky na make-up sú k dostaniu vo veľkom počte. Kúpiť ich môžete v drogérii aj prostredníctvom internetu. Značka hubky ovplyvňuje kvalitu aj cenu. Každý výrobca však spravidla ponúka hubky v niekoľkých cenových kategóriách. Obľúbené sú hubky Dermacol, Gabriella Salvete, Diva & Nice Cosmetics alebo Essence. Profesionáli dajú prednosť značke Real Technique, Luvia Cosmetics a obľúbeným hubičkám Beauty Blender.

Cena

Cenové rozpätie je v tomto prípade pomerne veľké. Najlacnejšie hubky, ktoré sa používajú na občasné domáce líčenie, stoja od 1 – 3 eur. Zlatú strednú cestu tvoria hubky s cenou od 2 – 6 eur. A za profesionálnu hubku zaplatíte 9.1 – 15 eur.

Pozrieť hubky na make-up

Otázky a odpovede

Akým spôsobom je možné hubku na make-up čistiť?

Hubičky na make-up sú veľmi pórovité a čistiť by sa mali po každom použití. Tieto hubky sú však na údržbu veľmi nenáročné. Znečistenú hubku vyčistíte pomerne ľahko pomocou mydla. Hubku treba viac napeniť, poriadne preprať pod tečúcou vodou a nechať uschnúť.

Čo je Beauty Blender?

Jedná sa o profesionálnu hubku s podobou vajíčka, ktorej obľuba veľmi rýchlo stúpa aj u amatérov. Hubičky Beuaty Blender majú ideálny tvar a je možné s nimi rovnomerne naniesť make-up po celej tvári. Vajíčko kombinuje dve veľkosti hubiek. Tieto hubky sú však špecifické aj svojim materiálom. Textúra je veľmi poddajná a nanášanie make-upu precízne.

Ako spoznať kvalitnú hubku na make-up?

Kvalitu hubky určuje jej pórovitosť. Pórovitejšie hubky sú mäkšie a po namočení hubky sa vám bude make-up lepšie aplikovať. Hubka s väčšou pórovitosťou vám umožní make-up jednoduchšie vrstviť a vzhľad bude vďaka tomu oveľa prirodzenejší.

Záver

Hubičky na make-up sú určené nielen na nanášanie, ale aj odstraňovanie makuupu, zvlhčovačov pleti alebo rôznych čistiacich prostriedkov. Tvar a veľkosť hubky vyberajte podľa toho, kam a aký podklad budete na pleť nanášať. Tekutý alebo práškový základ nanesiete rýchlo pomocou väčšej plochej hubky. Korektor sa lepšie nanáša hubkou s tvarom vajca alebo kvapky. Menšie hubky sú všeobecne vhodnejšie na nanášanie kozmetických prípravkov v oblasti očí.

Podobné články, čo by vás mohli zaujímať


Ako sa vám páči tento článok? Pomohol vám?

​​

Pridať komentár

Recenzer.sk
Logo